zondag 22 januari 2012

Tuinvogeltelling

Vandaag voor het eerst meegedaan aan de tuinvogeltelling. Sinds ik van Bert een pindakaashuisje heb gekregen zie ik steeds meer vogels. Van Lotje krijg ik regelmatig het tijdschrift Vogels; daardoor zie ik nu ineens overal vogels! Al lukt het nog niet zo erg met herkennen... Vandaag met laptop en een kopje thee achter het raam gezeten (zonder rode lampjes). De eerste 10 minuten gebeurde er niks; de mussen maakten herrie maar lieten zich niet zien. Ik droomde al een beetje weg over de lente en wat ik in de moestuin zal doen, en dan ineens is het druk! Koolmeesjes, Pimpelmeesjes, Huismussen, Heggenmussen..? Ik leer het maar langzaam. Koolmees is groot, heeft een zwarte pet met bijpassende stropdas. Een pimpelmees is kleiner en draagt geen stropdas, alleen een blauw petje. Toch handig die uitleg, en als ze dan tegelijkertijd op de schommel zitten kun je het verschil goed zien. Dat met die mussen was iets moeilijker. Dacht ik toch echt Heggenmussen te zien, blijken die vaak alleen te zijn. Euuhh hier zitten er 5? Was het gewoon een vrouwtjes huismus. Tja, ik heb nog een hoop te leren.....

Maar leuk is t wel! Dus voor iedereen, volgend jaar mee doen met de tuinvogeltelling.

En oja, afgelopen woensdag heb ik tijdens een wandeling met mijn vader ook nog een witte Reiger gezien. Mijn lijstje wordt steeds langer, nu nog een kleine lichte verrekijker en ik heb geloof ik een nieuwe hobby.

3 opmerkingen:

  1. Leuk hé, als je er echt voor gaat zitten zie je steeds meer.
    Veel lekkers, voor ieder wat wils (zoek maar eens op, wie er wat eet) én...camera in de aanslag.
    Heb hier inmiddels ook al groenlingen, vlaamse gaaien en zelfs een bonte specht gekiekt.
    Ook heb ik ieder jaar een nestje koolmeesjes, zo mooi om uit te zien vliegen.
    Zag je reactie op mijn weblog staan (erg lief trouwens) en als je daar een keertje verder rondneust, zul je ze allemaal zien.

    Groetjes van mij, Sharon.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey Anneke. Superleuk dat je mee hebt gedaan met de tuinvogeltelling. Ik doe ook al een paar jaar mee met de telling. Dit jaar dus niet.....maar NZ is een walhalla voor de vogelliefhebber. Heb al veel prachtige vogels gezien, inclusief een paar kiwi's! Kijk ook eens op www.vogeldagboek.nl. Daar staan veel mooie foto's op. Geef Claartje een dikke knuffel van mij! Heel veel liefs vanuit NZ, Lotje

    BeantwoordenVerwijderen
  3. wat heerlijk, lekker kijken hoe zij bezig zijn!!
    Ik ben er mee opgegroeid, mijn vader is een echte vogelkenner hij kan ook horen wat voor vogel het is!! Nou dat is mij niet gelukt, maar als ik op de fiets zit met de kinderen, dan zie ik altijd vogels vliegen en dan zal ik ze wel even zeggen wat voor een het is... Ik hoop dat zij ook een kleine vogels kennis krijgen, en dat ze voor al de waarden mee krijgen!!
    De natuur is zo mooi, daar moeten we voorzichtig mee zijn..
    Geniet er lekker van, en het hoeft niet een keer in het jaar, we moeten iets meer tijd voor maken, vooral dat moois!!
    Caro

    BeantwoordenVerwijderen

Reacties