dinsdag 16 december 2014

Kou

Al een aantal weken kwakkel ik met mijn gezondheid en ben ik met enige regelmaat in aanraking geweest met diverse hulpverleners. Het begon met een bezoek van de huisarts hier bij ons thuis, omdat ik bij het vullen van de wasmachine door mijn rug gegaan was. Voor het eerst moest ik met de ambulance naar het ziekenhuis. Op zich leuk, maar met het vooruitzicht dat ik een ingezakte wervel zou hebben viel het gehobbel in die gele bak toch wat tegen. Gelukkig bleek dat niet het geval. Het was "gewoon" een door tumor beknelde zenuw die mij helse pijnen bezorgde. Met morfine en 5 bestralingen zou het wel weer beter gaan.
Helaas bleek een paar weken later dat er nog een wervel protesteerde.
Tijdens het uitmeppen van de wekker`s morgens vroeg voelde het alsof ik een bros (je weet wel, die lekkere luchtige chocoreep) kapot kneep in mijn rug.
Jammer voor mij, maar mijn lichaam wilde dit keer niet zo lekker reageren op de morfine. Ik werd hondsberoerd en had pijn. Vrijdag dus toch nog maar een bestraling. En morgen weer braaf aan de chemo-pillen. Op hoop van zegen, dat dan weer wel. Op naar een een beetje rust in mijn lijf en leven. Want van dat ge-shop van dokter naar dokter word je niet echt beter.

Emotioneel is het een achtbaan. Voor het eerst krijg ik nu pijn van verschillende tumoren. Ik heb geen last meer van bijwerkingen van de behandeling, maar van de kanker zelf. Die constatering beangstigt, maakt me onzeker en verdrietig. Ik ben in een volgende fase van mijn ziekte aangekomen. Meer en meer zal ik me moeten verbinden met de gevolgen hiervan.

Het zwaard van Damocles hangt aardig in mijn nek te hijgen, ik hoop dat het me de komende tijd lukt mijn aandacht te verleggen. Weg van het zwaard, terug naar het leven. Zodat ik weer kan genieten van de bijtende kou op mijn wangen, het tintelende gevoel van koude handen die weer warm worden tijdens het wandelen en van gezellig samen rond de kachel met een kop thee en een goed boek.

Als ik ergens straks mijn midden weer vind, dan is dat wat ik ga doen!9 opmerkingen:

 1. Dappere Anneke, blijf zoeken naar genietmomenten, dan zijn de pijnmomenten beter te verdragen denk ik.
  Hou je taai, heel veel liefs en hele mooie feestdagen en een goed begin van 2015 knuffel
  Mieke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. lieve Anneke, wat een vervelende periode waar je nu in zit.
  zoals je beschrijft een emotionele achtbaan maar ik hoop dat er nog veel toppen zullen komen en dat je door de dalen snel heen zult roetsjen
  We wensen jullie in elk geval mooie feestdagen en een goed begin van 2015.
  groetjes Bea & Karin.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lieve dappare Anneke , weer een vervelende tijd, geniet van de goede momenten. Fijne rustige kerstdagen en een goed begin van 2015 zijn jullie toegewenst !! Groetjes, Gerda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hi Anneke, Wat ku. Om zo het oude jaar af te moeten sluiten. Maar net als met deuren, die openen na sluiten, start ook weer een nieuw jaar. Nieuwe maand, nieuwe sneeuw (?!) nieuwe kansen, met nieuwe dagen waarin je het zwaard even niet voelt.
  Ik wens jou nog veel goeds in het nieuwe jaar �� . Groetjes Guusje

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De zon schijnt buiten. Ik hoop bij jou ook
  xs

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lieve Anneke, ik lees dit weer heel erg laat, ik hoop, duim, bid, voor jou!! Godverdorie ik heb weer eens weinig worden, laat hem nog een tijdje hijgen, ga er voor!!
  Liefs Caro X

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ik wil even zeggen dat ik aan je denk. maar daar heb je helemaal niks aan.
  mijn kaarsjes branden voor jou.
  xxxs

  BeantwoordenVerwijderen
 8. veel kracht om naar voren te kijken en te genieten van het leven. liefs! D

  BeantwoordenVerwijderen
 9. marjolein
  dag Anneke, wat schrijf je toch mooi al is het helemaal niet mooi maar heel naar allemaal. Het is nu februari en ik weet niet hoe het nu met je gaat maar wens je alles toe wat je nu nodig hebt

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties