woensdag 18 september 2013

Verwerken

Verwerken kun je op verschillende manieren doen. Ik doe dat in de ontsapper. Stoom ik al het sap er uit en de rotzooi die overblijft gooi ik op de composthoop.
Het gaat goed hier, ik heb het druk nu alles tegelijk klaar is en ik graag nog wat voor de winter wil opslaan. Er wordt behoorlijk geëxperimenteerd met van alles. Vlierbloesem-champagne, appelsap, perensap, druivensap en pruimensap. Frambozenjam, rodevruchtenjam, zwartebessenjam, pruimenjam. En nu wil ik op de valreep ook nog een hoop vlierbessensap maken, maar daar moet ik vaart mee maken voordat alles op is.


Kortom, lekker bezig! Laat die herfst nog maar ff thuis blijven, ik wil nog genieten van de nazomer.



3 opmerkingen:

  1. Volgens mij ben jij goed bezig!!! Een heel culinair bedrijf.
    Dat wordt een winter lang genieten!!
    Liefs Mieke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Héérlijk, al die sapjes , wijntjes en jam. Goed bezig en ook voor ons, laat die nazomer nog maar ff duren.
    Groetjes, Gerda

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goed zo Anneke, lekker bezig!!
    Groetjes Anja

    BeantwoordenVerwijderen

Reacties